Lia Louis – Moja droga Emmie Blue

moja droga emmie blue okładka książki

Lia Louis jest pisarką. Mieszka w Hertfordshire ze swoim partnerem i z trojgiem dzieci. Jej pierwsza powieść, Somewhere Close to Happy, zdobyła uznanie krytyków. W 2015 roku Lia wygrała doroczny konkurs „Elle” na współczesny list miłosny #RelationshipGoals. Jej fascynacja korespondencją przejawia się nie tylko w jej książkach: Lia ma również bogatą kolekcję starych listów, z których czerpie inspirację. Prowadzi także konto na Twitterze: @LisforLia.

Czy kiedykolwiek czułaś, że inni ogarniają, a ty jakoś nie? Jeśli tak, to Emmie Blue skradnie Ci serce!

Kiedy szesnastoletnia Emmie Blue wysyłała przez morze list balonem, nie sądziła, że ktoś go znajdzie. A już na pewno nie ktoś taki jak Lucas: przystojny, zabawny i dobry. I że połączy ich przyjaźń na całe życie. A może i coś więcej…

Przecież tak właśnie wygląda przeznaczenie! A oni nawet urodziny mają tego samego dnia.

Emmie wie, że nadszedł czas. W przededniu ich trzydziestych urodzin, w ich ukochanej knajpce na plaży Lucas wreszcie zada jej TO pytanie.

Tyle że zabrzmi ono zupełnie inaczej, niż sobie wyobrażała…

Ta książka jest jak balsam dla serca: będziesz się śmiać, płakać i trzymać kciuki za Emmie!

Emmie musi się odnaleźć w nowej roli, którą przewidział dla niej Lucas. Czego się jednak nie robi dla przyjaciela i ukochanego? Emmie zostanie świadkową stulecia, nawet jeśli to oznacza złamane serce i tolerowanie brata Lucasa, który kiedyś zdradził jej zaufanie.

Los jednak nie powiedział jeszcze ostatniego słowa.

Polecane artykuły

Gadżety

Biżuteria marzeń by Dorota Oyrzanowska

  Przedstawiamy Wam kolejną Piękną, Artystyczną Postać – Dorotę Oyrzanowską. Pani Dorota tworzy przepiękną biżuterię… „Urodziłam się i mieszkam w Warszawie. Moje prace wykonuję przy użyciu tradycyjnych technik

zaparzana pierś z indyka, fot. wings of quality
Bez kategorii

Indyk w kuchni na wiosnę

Mięso z indyka ma wysoką zawartość białka, jest źródłem witamin B3, B6, B12, a także potasu, fosforu i cynku[1]. Poza tym posiada również wiele innych zalet m.in. kulinarną różnorodność. Z warzywami,